Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 3. juli 2009

Tid til en øl - Nibe Den LIlle Fede

3. Juli 2009
I går var der premiere på Skansespillet, der i år opfører Askepot  - en musical af Rodgers & Hammerstein. Det er første gang, den bliver opført i Danmark og folkene bag Skansespillet har selv oversat det hele. Min datter har tidligere spillet med, men i år prøver min kone for første gang. Hun spiller Dronning Majse. Jeg har i adskillige år hjulpet til med kulisser og har især været med til malerarbejdet. I år har jeg malet Slottet og Musikkens Hus, der er blevet til en pub. På skiltene kan man se at man kan få ”Rodgers Ales” og ”Old Hammerstein stout”. Der har været prøver hele vinteren og det bliver et flot og morsomt stykke. Jeg har set generalprøven indtil videre og stykket kan klart anbefales.
Det er en friluftsteater, så vi håber på godt vejr de næste 10 dage. Det foregår på Skansen i Hals og i weekenden er der forestilling om eftermiddagen kl 15,00. Ellers er der kl 19.00.

Desværre har de ikke deres egen øl, men det har en anden begivenhed, der finder sted i disse dage – nemlig Nibefestivalen. De har 25 års jubilæum i år og i den anledning har Nibe Bryghus fået lov at stå for Jubilæumsøllen – ”Den Lille Fede”. Det er ellers Tuborg der sælger øl på festivalen, men de har givet tilladelse til, at Nibe har en øl med.
Brygger Antoni Aagaard Madsen lavede 2 øl, der skulle stemmes om. Begge er relativ lette, både i alkoholstyrke og karakter, for festivalfolket er ikke til tunge sager ( mener han – og det er sikkert rigtigt ). Det var pilsneren der løb af med sejren, men begge øl kan fås på fad på festivalen. Det er derimod kun pilsneren, der er kommet på flaske. Etiketten viser en lille fed og glad gris med et skummende krus øl i hånden. Det er formodentlig festivalens maskot. Der står også lidt om festivalen og meget lidt om øllen.
”Den Lille Fede” er en pilsnertype, der dog adskiller sig lidt fra traditionelle pilsnere. Den er på 5,0% og brygget på 90% pilsnermalt. De resterende 10% malt er melonoiden-malt, der giver øllen den orange farve. Den skummer meget, men skummet aftager hurtigt. Der er udelukkende brugt saaz humle, der efter bryggerens udsagt giver en lidt appelsinagtig smag. ( det har jeg nu ikke lagt mærke til før ).
Duften er af frisk malt med en lidt sød tone, Der er en smule slør i øllet og mange fine bobler. Smagen er også lidt sød i starten og der er faktisk lidt appelsin over den. Humlebitterheden er middel og er ikke dominerende, men pænt afstemt. En frisk og smagfuld øl i sommervarmen.
Karakter 4
I morgen kommer der ingen ølanmeldelse. Det bliver sikkert en af de sværeste dage i mit liv indtil nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar