Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 11. juli 2009

Tid til en øl - Grolsch

11. Juli 2009
I aften var det sidste forestilling med Askepot på Skansen i Hals. Det har været en stor succes – vejret har været godt og publikum er mødt talstærkt op. Jeg malede slottets tårne og musikernes hus. Musikhuset blev til en pub med navnet ”Den Arme Ridder” og på skiltene kan man se, at man kan få Rodgers Ales og Old Hammerstein Stout ( musicalen er af Rodgers & Hammerstein ). Desuden er den fra 1516 – året for indførslen af den tyske Reinheitsgebot ( hvordan det involverer en engelsk pub melder historien ikke noget om ). Det er sjovt at foretage sig noget ganske andet engang imellem, så jeg nyder at være med hvert år.
Efter forstillingen tog min datter og jeg hjem og så Merlin i Tv. Det er en fin serie, som vi godt kan lide. Vi er lidt til Fantasy her i familien.
Og så var der tid til en øl. En hollandsk pilsnerøl fra Enschede. Bryggeriet stammer fra 1615, hvor  Willem Neerfeldt grundlagde det i byen Groenlo, der dengang var kendt som Grolle. Heraf stammer navnet ”Grolsch”.
Det er en europæisk standardpilsner, der er lidt mere bitre end de oversøiske, men ikke så meget at de skræmmer nogen. Der kan være tilsat råfrugt, men det fremgår ikke at etiketten. Procenten er på 5,0%. Over navnet ses de 2 humletyper som Peter Cuyper benyttede i 1600 tallet, men jeg ved faktisk ikke, hvilke det er.
Det er en gylden øl med et kraftigt skumlag på toppen. Den er klar og små bobler stiger dovent op til skummet. Det er ikke en øl, der føles aggressiv eller speciel livlig, men den er let i munden. Duften er af lys malt og en anelse støvet halm. Smagen er god og afsluttes med en lidt sød, frugtig note. Der er kun en let bitterhed i eftersmagen.
Karakter 3
Den fås også i en flot grøn flaske med patentprop.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar