Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 12. juli 2009

tid til en øl - De Dolles Oerbier Special Reserva

12. Juli 2009
I dag har vi været til en dejlig barnedåb. Den lille pige fik det fine navn Naomi, hvilket er et bibelnavn. I den danske udgave er det vist Noomi, men i den engelske er det altså Naomi. Vi havde en fin gudstjeneste, hvor faderen døbte sit eget barn, og bagefter var der buffet med lækker mad. Så vi blev noget forspist.
Her til aften slapper vi så stille og roligt af. Jeg har fundet en specialudgave frem at ”Oerbier”, som jeg skrev om forleden.
”Oerbier Special Reserva” er en udgave på 13.0%, der er lagret på egetræsfade i et års tid. Denne stammer fra 2008 og efter lagringen bliver den eftergæret på flasken. Det er sikkert grunden til at procenten får yderligere et hak opad. Øl lagres på rå egetræsfade, men det er ofte i så kort tid at træet ikke giver afsmag til bryggen. Hvis det ligger længe vil fadet give en syrlig smagsnote af garvesyre og fenol. ( se Rodenbach Grand Cru 29. marts )
Allerede i duften mærkes denne kraftige syrlighed. Siden 2005 har man yderligere tilsat lactobakterier, hvilket forøger det syrlige præg. Øllet virker mørkere end originalen, men det skyldes muligvis at solen ikke ville skinne til aften. Skummet er mere afdæmpet og forsvinder hurtigt. Det har et lysebrunt skær. Øllet føles lidt stikkende i munden pga. af syrligheden, men der er stadig tale om en fyldig smag, selvom syrligheden er gennemtrængende. Nu har jeg ikke noget mod syrlige øl, men jeg foretrækker dog originalen, hvor balancen er bedre. Denne vinder dog lidt efterhånden. Afslutningen er syrlig og prikkende pga alkoholen – bitterheden er mere afdæmpet.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar