Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 27. september 2012

Tid til en øl - Anderson Valley Oatmeal Stout


27. September 2012

I dag har vi haft en god dansetime, hvor vi lærte en ny del ( kortside ) til tango. Derudover fik vi arbejdet med nogle tekniske detaljer i vals, så det var et hårdt program. Jeg havde temmelig ondt i lænden, da jeg har været på havearbejde i formiddags. Det lønner sig vist ikke. Men det gik godt nok med at danse. Det er mere skiftet mellem ar sidde og gå, der gør ondt.

Inden dans havde jeg et par afbud fra elever, så jeg gik på John Bull Pub for at se om de havde noget godt for ryggen.

Månedens øl var en ”Oatmeal Stout” fra Anderson Valley Brewery i det nordlige Californien, USA. Som man kan se er den på 5,8%, og jeg kan nævne at den har en IBU på 13.

Anderson Valley er en ret øde del af Californien, hvor man taler en speciel dialekt, der bla. bruger gamle vendinger, der stammer fra indianerne. F.eks siges det om denne øl:

“It’s not just shy sluggin gorms neemer.”

hvilket betyder"It’s not just for breakfast anymore”.

Bryggeriet blev stiftet i 1987 af Kenneth Allen, og begyndte at brygge i en brewpub, ”The Buckhorn Saloon”. I 1996 flyttede det til Boonville og har siden udvidet kapaciteten flere gange. Efter sigende er bryggeriet desuden det eneste, der udelukkende benytter sig af solenergi. I 2010 overgav Ken Allen bryggeriet til Trey White, der ansatte en brygmester ved navn Fal Allen ( ikke i familie med Kenneth ) og udvidede endnu en gang.


”Barney Flats Oatmeal Stout” er navnet på deres øl, og jeg formoder det er den samme. ”Barney Flats” er Boontling dialekt og hentyder til Henry Woods State Park, for der visse steder er så tilgroet af redwood, at der er bælgragende mørkt midt på dagen. Det passer til denne sorte stout fra bryggeriet.

Den er kulsort med tyndt, brunt skumlag. Man mødes overraskende af en lidt sødlig aroma med sveske, chokolade og en anelse ristet malt. Dette kommer dog ikke så meget frem i smagen, hvor havren og de ristede noter træder mere frem. Nu var øllet lidt for koldt i starten, men har man tid at vente, så kommer de lidt sødere noter langsomt frem. Der er en ristet bitterhed i eftersmagen

Karakter 4

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar