Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 24. september 2012

Tid til en øl - Corsendonk Agnus


24. September 2012

I sommer besøgte vi Brugge og der fandt vi en velassorteret ølbuike – ”The Bottle Shop”. Her så jeg de fine flasker fra Corsendonk, og kom i tanke om, at jeg vist ikke har skrevet om dem tidligere. Så jeg købte de to klassikere med hjem, samt et glas, der passer til.

Der er tale om den lyse ”Agnus” og den mørke ”Pater”.

Klosteret Corsendonk blev grundlagt i 1398 og det ligger i byen Turnhout. Det var et benedictiner-kloster, men både kloster og bryggeri blev lukket i 1784 af den østriske kejser Josef II. Bryggeriet blev genåbnet i 1906 af Florentius Keersmaekers, og det er familien Keersmaekers der står bag serien – Corsendonk, men nu fremstillet øllet af Du Bocq. I 1968 blev klosteret omdannet til kursuscenter og hotel, så  man kan nyde de gode øl indtil man kan vakle ind i seng.

 
Corsendonk ”Agnus” er den lyse triple-øl på 7,5%. Navnet stammer fra den gamle bøn ”Agnus Dei” ( O du Guds lam ). Flasken og glasset er præget at det gamle segl fra 1400-tallet ( mere om det senere ).
 

Det er en smuk gylden øl med livlige bobler og kraftigt hvidt skum. Den er klar, for Corsendonk tilsætter ikke sukker og gær i flasken, som man ellers ofte ser i belgiske øl. Den har en frisk, lidt skarp aroma, hvor bitter appelsin blander sig med lidt krydderi. Den virker vældig forfriskende. Smagen indledes med sødme og fortsætter med noter af lys frugt – drue og æble, samt appelsinskal. Temmelig sent dukker der en afdæmpet bitterhed frem, der giver en god balance. Den er en dejlig udgave af en triple.

Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar