Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 13. september 2012

Tid til en øl - Schelde Oesterstout


13. September 2012

Østersstout er betegnelsen for øl der dels - passer godt til østers - men oprindeligt indgik der også østersskaller i brygningen. Selvom det ikke er det mest almindelige længere, passer det på ”Oesterstout” fra det belgiske bryggeri Schelde. Under brygningen pumpes øllet gennem en beholder med østerskaller, så denne øl er en rigtig østersstout.

 
Etiketten viser de 2 vildmænd, der altid er afbilledet på Scheldes øl. De stammer fra Bergen ob Zooms våbenskjold. Byen ligger i Brabant. Her har de to fundet alt godt fra havet i form at en havfrue. Den ene er dog mere optaget af den øl han holder i hånden.
Hvor meget stout, der er over denne øl kan nok diskuteres. Der er næsten sort med svagt brunligt skum. Brygget på bygmalt af typerne Aroma 150, Cara 120 og Roost 900. Derudover er der benyttet ( ikke navngiven ) humle og naturligvis gær. Man kan måske ane lidt ristede noter i duften, men ellers er det blomme, sveske og let, sødlig brakvand. Den har en god fylde i munden. Alkoholprocenten er på 8,5%. Men duft og smag minder mig ikke om stout, men mere i retning af en engelsk barleywine. Det gør ikke noget, for det er en vældig god øl, og belgiske stouts minder jo egentlig aldrig om det vi eller kender fra England  og USA.
Karakter 4+
Om den passer godt til østers ved jeg ikke, for jeg har aldrig smagt østers, og jeg kunne ikke gemme den til jeg engang får prøvet det. Så har det vist lange udsigter. Men den smagte godt til lidt stærk orientalsk mad.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar