Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 26. september 2012

Tid til en øl - Veltins Pilsener


26. September 2012

I lørdags havde vi den første prøve på ”Nøddebro Præstegård” som vi skal opføre til december. Der er musik med, men det er ikke en rigtig musical, så det er første gang, jeg ”bare” skal spille skuespil. Det er sjovt. jeg har flere replikker end jeg har haft før, men jeg synes det går rigtig godt. Det er egentligt en underligt. ligegyldigt stykke, men det er meget sjovt, og det tegner allerede til at blive godt. Her til aften var der så atter gennemspilning, og nu kender vi gangen i det.

Til aftensmaden var der bare et par forårsruller i ovnen, og jeg åbnede en pilsner fra det tyske bryggeri C. & A. Veltins.

Bryggeriet stammer fra 1824  hvor Franz Kramer åbnede et lille gasthaus i Grevenstein. Allerede i 1852 blev det overtaget af Clemens Veltins der i 1893 overgav det til sønnerne Carl og Anton. De var tvillinger og det er dem det har lagt navn til bryggeriet – C. & A. Veltins,

Bryggeriet – som jeg ikke kender i forvejen – er faktisk Tysklands 7. største. Ligesom mange danske bryggerier støtter de sporten. De ejer Veltins-Arena i Gelsenkirchen, hvor Schalke 04 hører til, og har også en bobslædebane opkaldt efter sig.

”Pilsener” er en typisk tysk øl på 4,8%, brygget efter Das Reinheitsgebot. Den er meget lys med hvidt skum og spredte, dovne bobler. Man mødes af bygmalt og kornaks i næsen. Det er let at drikke, og smagen indledes af en kortvarig sødme, der afløses af en middel bitterhed. En udmærket øl, der især gjorde sig til forårsrullerne, men på den anden side ikke en øl, man vil huske særlig længe. Den skiller sig ikke ud, hverken i smag eller kvalitet.

Karakter 3

Det er måske en tysk discount-øl, men de er ofte af højere karakter end de gængse europæiske pga  Reinheitsgebot. Den er købt ved grænsen, og prisen var kun det halve af de mere kendte fra Bitburger og Hasseröder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar