Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 29. september 2012

Tid til en øl - Stillwater Stateside Saison


29. September 2012

I dag er det 6 år siden min interesse for øl begyndte. Jeg tror jeg har skrevet om det hvert år, men det hele begyndte med en ølsmagning, jeg fik arrangeret for at lave en ”mandeaften” med vennerne.

Den gode øl og alle historierne om øllet ( vi skulle hver især fortælle om en øl ) fangede min interesse i en grad jeg ikke havde troet. Og siden har jeg så arbejdet mig igennem adskillige øl hvert år – ca. 250 nye øl om året. I begyndelsen noget mindre og for tiden noget mere. Alt i alt har jeg smagt 1580 øl og anmeldt 1165 her på bloggen ( jeg begyndte først at skrive i 2008 ).

Så denne dag skulle naturligvis fejres med en speciel øl. Jeg har en gang tidligere smagt øl fra Stillwater i USA, og jeg havde endnu en stående i skabet – ”Stateside Saison”


Stillwater er fra Baltimore, Maryland. Deres ”Stateside Saison” er ”en hyldest til den gamle verdens tradition, mens man fejrer den nye verden innovation”.

Der er brugt europæisk malt – amerikansk og new zealandsk humle og en klassisk farmhouse gær. Stillwater brygger flere serier bla. Stateside ( Stateside betyder ” i USA” ) og de har også en Import-serie

Det er en smuk, dyb gylden øl på 6,8%. Hvidt skum og friske, hurtige bobler. Man mødes af en sødlig duft af lys frugt – fersken, mango og drue, samt en anelse skarpere citrus. Det er en livlig og forfriskende øl. Noterne fra aromaen går også igen i smagen, hvor der afsluttes med en tydeligere og mere markeret bitterhed.

Karakter 5

Dagen blev fejret med vildgryde og besøg af datter og svigersøn, som var med til at indvie vores nye udgave af Trivial. Den gode amerikanske saison havde saft og kraft nok til at matche maden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar