Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 21. september 2012

Tid til en øl - Grimbergen Optimo Bruno


21. September 2012

Har lige set ”Vild med dans” – det følger vi jo meget med i, når vi nu selv danser meget – og det er da fuldstændigt uforståeligt, at det ikke var bokseren Anders, der røg ud. Han er sød og genert, men han har da slet ingen rytmesans, og virker lidt som en hund i et spil kegler.

Vi fik flæskesteg med rødkål til aften, men det var rødkål med nellike og appelsin, så det var ikke som det plejer. Men det er jo egentlig også juleagtigt, så vi kan prøve samme opskrift til julemiddagen.

Dertil åbnede jeg en øl fra vores tur til Belgien. Vi boede jo i Grimbergen og bryggeriet har flere øl på markedet, end vi normalt ser herhjemme.

Grimbergen ”Optimo Bruno” er en stærk øl på 10.0%. ”Optimo” betyder noget i retning af ”det ypperste” så det er vel ”den ypperste bruin”. Brygget med bygmalt og hvede og tilsat ascorbinsyre, som Grimbergen altid gør ( nok en uskik ).

Det er en klar, rødbrun øl med lyst offwhite skum. Duft af mørk frugt med et let syrligt strejf af æbleeddike ( måske er det ascorbinsyre ). Den føles frisk, men med god fylde. Den er sødlig (ekstra sukker ), let krydret og den er stadig en syrlig note af balsamico, Ikke nævneværdig bitterhed.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar