Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 28. september 2012

Tid til en øl - Corsendonk Pater


28. September 2012

Nogle gange støder man på besynderlige oplysninger på etiketterne. På Corsendonks flasker er der tale om halsetiketter, da flasken ellers kun har et aftegning af Corsendonks logo. Flot og stilfuldt ser det ud..

Men på etiketten er øltypen beskrevet på mange sprog – Biere brune – brown ale – dunkles starkbier – cerveze negra – mörk öl – og så overraskelsen på norsk og dansk – lys øl. Det havde jeg nok ikke set komme.

Men man kan jo selv få det afklaret ved at hælde øllet op, og det er umiskendeligt en mørk øl. Jeg købte Corsendonks fine tulipanglas i Brugge. På glasset ser man logoet i farver, samt navnet og på bagsiden står der ”Zalig genieten” ( nydes saligt ).

 
Glasset har den lille finesse af logoet også står aftegnet på stilken. Vi ser Jomfru Maria med Jesusbarnet i en kirke, og rundt om står skrevet: ” Sigillum Monestary B(eatae) Marie de Corsendonc” – ( Segl for klosteret for den velsignede Marie af Corsendonk )
 
 
Det er en mørk øl på 7,5% med kraftigt beige skum, der føles meget blødt. Der er en svag aroma med duft af mørk frugt og en smule anis. Det kommer desværre ikke rigtig frem i smagen , der virker lidt vandet. Til sidst fornemmes dog lidt mørke, sødlige noter fra malten.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar