3. September 2012
De
første gæster på ”Beerwalk med Guide” drog af sted ca. 13. 15. Der var 8-12
deltagere i hver tur – undtagen en enkelt, hvor der kun var 4. I alt blev det
vist til 42 gæster. Der var kendte ansigter fra Ølentusiasterne, men der var
også forbipasserende, der ville prøve lykken. Der var bla. en del nordmænd.
Jeg
drog af sted som den sidste – viste det sig. Vi havde nok håbet på en tur mere,
hvor formanden lagde op til en ”speedwalk”, men der var ikke flere
interesserede. Med mig havde jeg 8 mænd på polterabend. Det var en gemytlig
flok, og vi hyggede os gevaldigt på turen. De havde været på Beerwalk før og
kendte de forskellige pubs. Og de viste også en del om øl. Den kommende brudgom
havde tidligere været medlem af Ølentusiasterne, og vi kan jo håbe han blive
det igen sammen med resten af gutterne.
Vi
startede på John Bull Pub, hvor de havde en røgøl på programmet. Et samarbejde
mellem danske Mikkeller og amerikanske Stillwater. Og sikke et resultat.
Nu
kan jeg godt i forvejen lide røgøl ( det er jo ikke alle der kan ). man holder
jo ofte nye udgaver op mod originalen fra Schlenkerla, og den hører til i den
kraftige ende. Den er samtidig svær at overgå. Mikkeller og Stillwater har
overgået den i procent – 10,8%, så det er jo en potent herre. Vist også lidt
stærkere end første udmelding.
Det
er en mørkebrun øl. Røget over æbletræ, hvilket giver en lidt sødlig røget
duft. Meget velafbalanceret. Alkoholen træder ikke frem og dominerer. Man
fornemmer maltsødme, lakrids og naturligvis røg, men den overdøver ikke resten
af indtrykkene. Alt sammen justeret på plads af mere humle end man ofte
bemærker i røg, men det virker.
Karakter
5
Vi
skråede ( hvis det er et ord ) over gaden til Irish House, hvor de også havde
en specialitet på hanen. Det kendte bartenderen vist ikke noget til, men jeg
havde ikke set ”Rosarda Rosé Beer” før, så jeg mente det var den. Vi blev
anbefalet af få is i og det skulle vi da prøve. Og det var en god ide. Ovenpå
den fortræffelige ”Rauchstar” virkede det rensende og forfriskende af smage ”Rosarda”.
Ligesom når man får sorbet mellem retterne på fine restauranter.
Det
er en sød, men frisk hindbærøl. Nogle vil sikkert skrive ”øl”, men det var en
fin oplevelse.
Karakter
3+
På
London Pub fik vi Brooklyn IPA, som jeg ikke fik taget et billede af. Det er
sikkert deres East India Pale Ale, men det blev den ikke kaldt, og her viste
man heller ikke noget om ”specialøl” i dagens anledning. Det var ellers blevet
nævnt.
Hos
Søgaard havde man sat ”Wasabier” på kortet som ekstra, men den skrev jeg
allerede om i foråret, så jeg valgte deres ”Champagne Øl” som jeg ikke havde
smagt. Det er en øl fra Næstved Bryghus, der får brygget hos Søgaard. Den er
brygget med pilsnermalt og hvedemalt og humlet med Tettnanger. Derudover er der
benyttet champagnegær. Det er en øl på 7,1%.
Den
bør nydes afkølet, skrives der og lidt is i glasset ville nok heller ikke have
skadet her. Det er en perlende, forfriskende og let syrlig øl, men den bliver
ikke hængende i smagsløgene eller bevidstheden.
Karakter
3
På
Old Games Pub var der – som sædvanligt – intet nyt under solen. Men de har jo alligevel
et par sikre, gode øl – bla. Staropramen og Leffe. Jeg valgte Leffe Bruin, som
jeg oftest gør i den pub.
Vi
endte på The Wharf i god tid – mest fordi ølguiden havde taget fejl af tiden,
men der var ingen sure miner af den grund, for her er der til gengæld altid nye
øl på hanerne.
Fuller’s
har sendt en ny ale på markedet, som lægger sig op af den amerikanske pale ales
– ”Wild River”. Den er dobbelt humlet med Liberty, Willamette, Cascade og
Chinook, men procenten er typisk engelsk – 4,5%. Det er en gylden ale, der
virker lidt let i karakter ( fad ), men med en intens humlesmag, hvo grape (
uden sukker ) træder frem.
Karakter
4
Så
var mærkerne brugt op, men det var stadig tid tilbage og øl i hanerne, så jeg
købte lidt mere. ”Spirit of Kent” stod der og ”Put a S.O.K in it”. Jeg må
indrømme at jeg ikke vidste hvad det betød og spurgte mig for, men forstod
måske heller ikke forklaringen ( på engelsk ). Noget med ”Hold mund/klap i”.
Kigger man på nettet anføres der, at det betyder ”That’s OK”, men ingen af
delene kan jeg få til at give mening. Men jeg blev i hvert fald inspireret til
at smage.
Det
er bryggeriet Westerham, der står for ”Spirit of Kent” og det er den første nye
øl i standard-repetoiret i 4 år. Den er udsendt i samarbejde med Kent Spitfire
og Biggin Hill Hangar, som en hyldest til de piloter, der i 2. Verdenskrig
kæmpede i ”131 Kent Fighter Squadron”.
En
af disse Spitfires er døbt ”Spirit of Kent”. Det er en ”Mark IX Spitfire” og
derfor er der brugt 9 humletyper fra Kent, der er tilsat af 9 omgange.
Efter
D-dag i 1944 eksporterede man pale ale fra Westerham til tropperne i Frankrig i
de ekstra brændstoftanke. Disse flyvetogter blev benævnt ”Modification XXX
Depth Charges” og lasten blev benævnt ”XXX Joy Juice”
Det
var en glimrende øl, men mere kan jeg egentlig ikke huske og jeg har ikke
skrevet noget ned ( ? ). Den skal vist smages igen.
Så
gik turen til Heidis Bier Bar.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar