Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 1. oktober 2012

Tid til en øl - Leffe Royale


1. Oktober 2012

I sommer købte jeg i Brugge et glas til den nye øl fra Leffe – ”Leffe Royale”. Jeg kan ikke finde oplysninger om navnet – om der har været en royal begivenhed eller om det bare er for at udstråle klasse. Det er et flot glas med snoet stilk og guldkant.
 

På bagsiden ser man en krone ( det belgiske kongehus har faktisk ikke en krone ) og den er også aftegnet på den lille platte under glasset

 
Leffe har efterhånden en hel del øl på markedet, og ”Royale” er den nyeste fra 2012. Den kendteste er nok ”Blond” og man kan sige at ”Royale” lægger sig i nærheden af den. Den er brygget på bygmalt og hvede, og der er brugt 3 forskellige slags humle fra Poperinge.


Det er en lys øl på 7,5%  altså lidt mere end blonden. Den har en dybere, mørkgylden farve. I glasset hvirvler boblerne op i midten og danne er blødt, hvidt skumlag på toppen. Aromaen kan minde om ”Leffe Blond” men den er mere afdæmpet og mindre parfumeret. Der er en lettere syrlig note og en bitter note fra appelsinskal. Øllet har en god fylde og virke behageligt at drikke. Smagen er domineret at lys frugt med krydderier. Igen har vi appelsinskal, der giver en skarp bitterhed og det er som om, at man har forøget humleniveauet en smule. Der er dog ikke tale om det bitterhedsniveau, vi ser i andre nye belgiske øl. Det kan jeg faktisk godt lide – man kan stadig smage at det er en belgisk øl.

Karakter 4

1 kommentar:

  1. Det er et rigtigt flot glas.
    Jeg var lige ved selv at købe et forleden dag, men nøjedes med at købe øllen. Jeg glæder mig til at smage den :)

    SvarSlet