Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 12. oktober 2012

Tid til en øl - Amager Sloth


12. Oktober 2012

Nu er det efterårsferie og den kan bruges på at dovne og dase i en hel uge. Derfor er det meget passende at finde ”Sloth” fra Amager Bryghus frem.

”Sloth” er en øl i bryghusets serie om de syv dødssynder. Jeg har tidligere skrevet om ”Lust”, og der er foreløbig kommet fire øl i serien. Jeg når forhåbentlig rundt om de andre også.

”Sloth” betyder ”dorskhed”. Det er altså ikke almindelig dovenskab. For mig er der også noget dumhed gemt i ordet eller en dybtliggende karakteregenskab. Og ser man på etiketten, ser man også en temmelig ubegavet, skeløjet udgave af Frankensteins monster. Han har vist lige rejst sig fra sofaen, for at hente en ny øl, og det er alt hvad han kan overkomme. ( Han har dog på et eller andet tidspunkt trænet en del med sine arme, så helt ugidelig er han åbenbart ikke ). Ornamentet rundt i billedet er også bare nogle sjuskede kruseduller – her har man heller ikke gidet gøre sig umage.

Det er hårdtarbejdende folk på Amager Bryghus, men engang imellem er de alligevel lidt dovne – som da de kreerede denne øl. En type malt ( pilsnermalt ) – en type humle ( Simcoe ) og Husets gær. Værsgo – en american pale ale med masser af humle.

Og pale er den da. Den er noget lysere end man oftest ser. Uklar og med hvidt skum. Man aner nogle dovne bobler, hvis man gider se efter.  Der er en overraskende duft af mango – lidt i stil med de dejlige Solero-is. Men denne note holder desværre ikke i smagen. Her er det humlen, der dominerer – mere med grape end mango. Humlen giver også et pågående angreb i mundhulen, men ellers er det en let fornemmelse. Jeg er sikker på at inkarnerede ”hop-heads” vil finde bitterheden tilpas, men jeg synes at, den er for dominerende til at give en interessant øl. Man har ikke gidet gøre sig umage for at finde den rette dosering, men det er jo også hele ideen med denne øl. Det skal dog nævnes at øllen ikke føles doven.

Karakter 3

I morgen præsenteres den femte øl i serien – ”Greed”. Det er  på Amager Bryghus kl. 10-13


Ingen kommentarer:

Send en kommentar