Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 11. oktober 2012

Tid til en øl - Evil Twin Wet Dream Brown Ale


11. Oktober 2012

Det er lige sin sag at gå hen og bestille en ”wet dream” hos bartenderen, så jeg sagde i stedet, at jeg skulle have ”den der Evil Twin”. Den er beskrevet med undertitlen ”brown ale”, men det må bero på brygmetoden, for det minder den slet ikke om. Tisal kenyanske kaffebønner af mærket ”Keini” fra The Coffee Collective i København, og med en stor portion humle, minder den mere om en stout.

“The result is amazin, lusty and incoherent – yes, it’s your wildest desires in a bottle. Close your eyes an let the drops do the talking. Enjoy y’all.”

“Vores vildeste lyster i en flaske” – det må være det, der lægger navn til øllen.

Det er månedens øl på John Bul Pub i Aalborg, og det er godt at have god tid der, for den er lige kold nok i serveringen. Jeg havde ikke så god tid i dag ( skulle til dans ), men jeg prøvede at varme den i hænderne, og så åbnede den sig med flere nuancer.

Den er kulsort – kun med en antydning af skum på toppen. Der er næsten ingen aroma, men det er måske pga. temperaturen. Det er en let drikkelig øl og på den måde minder den meget godt om brown ale. Procenten er 6,9%. Dejlig smag, der igen viser flere sider når den bliver tempereret – ristet malt, blød og rund kaffe og bitter chokolade i baggrunden. Aromatisk humleafslutning og en fin bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4+

Denne øl skulle oprindeligt være brygget til en ølbar i Oakland, Californien – men nu er den i hvert fald på hanerne herhjemme.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar