Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 8. oktober 2012

Tid til en øl - Klosterbryggeriet Christian 3 Humle


8. Oktober 2012

Til aften skulle vi have afholdt en filmaften på Kulturskolen, men det blev desværre aflyst pga. for mange afbud. Så der var i stedt tid til at komme hjem til en øl.

Klosterbryggeriet, der er tilknyttet Øm Kloster i Midtjylland sendte for nogle år siden 3 specialøl på markedet – alle benævnt ”Christian 3”. Det var ”Dubbel” – ”Biere de Garde” og ”Stout” og de er alle omtalt her på bloggen. Nu er der kommet en 4. udgave, nemlig ”Kloster Humle”.

Klosterbryggeriet har ofte benyttet sig af gamle opskrifter ( sikkert tillempet nutiden ) og de gør gerne brug af ingredienser fra den store klosterhave i Øm.

Til denne humlede ale har de bnyttet humle dyrket i klosterhaven, men det oplyses ikke hvilket art det er. Det oplyses at det er en ”relikt”-plante, hvilket betyder at den har stået på samme sted siden cistersienserne indførte den til klosterhaven. Cistersienserne ejede klosteret fra 1172- 1560, og de brugte humlen til ølbrygning. Lægen Henrik Harpestreng anbefalede i 1200tallet humle til at rense milten og leveren.

Det er en rødgylden ale på 5,4%. Kraftigt lyst skum. Den har en fin og tydelig humlearoma med noter af især fyr pg gran. Skarp og frisk i munden. Den indledes med en lettere sød smag, hvor karamelmalten gør sig gældende sammen med lidt frugtnoter. Derefter dukker humlen tydeligt frem – gran og fyr og mynte. God og forfriskende ale med en fin bitterhed i eftersmagen.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar