Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 10. oktober 2012

Tid til en øl - Frog Hops to Amager


10. Oktober 2012

I foråret 2012 rejste Fred Karm fra det amerikanske bryggeri Hoppin’ Frog rundt i Europa, og i den forbindelse slog han et smut forbi Amager Bryghus for at lave et samarbejde med dem. Amager Bryghus rangerer højt på Ratebeer liste over bryggerier, og er nok kendt for deres eksperimenternde stil. Det er ikke alle deres øl, der er ekstreme, men de er ikke bange for at putte lidt ekstra humle i bryggen. Det er der også i denne øl.

Hopping Frog ligger i Akron, Ohio og blev stiftet i 1994. De er også kendt for deres gode humletilsætninger og især for deres fremragende stouts, så det er sådan en mørk sag, de har brygget sammen med Amager.

Det er en Imperial Wheat Stout på 8,0%. Brygget på 8 forskellige malttyper ( de er opregnet på etiketten, så her kommer de : Pale Ale Malt, Chocolate Wheat Malt, Cara Munich Malt, Cara Hell Malt, Roasted Barley, Crystal Malt, Black Malt og Wheat malt ). Øllet er tilført ”en solid omgang” humle – Tomahawk og Chinook. Amerikansk overgær.

Det er en kulsort øl med kraftigt mørkebrunt skum. Duft af ristet malt, chokolade og humle. Blød og fyldig i munden. Ristet smag af kaffe, sødme fra chokolade og en kraftig humlebitterhed, der afslutter det hele. Det hele balanceres vældig fint, dog er det ikke nødvendigt med så kraftig en bitterhed for at lave en god øl. Men det er jo begge bryggeriers kendemærke, og der findes jo mennesker, der elsker det.

Karakter 4+


1 kommentar:

  1. En lidelsesfælle skriver:

    http://beer.sylvatica.dk/#post90

    ;-)

    SvarSlet