Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 18. oktober 2012

Tid til en øl - Forestinne Gothika


18. Oktober 2012

Som nævnt i går er øllene fra Forestinne en smule uforudsigelige, så det var faktisk med lidt spænding, jeg åbnede for deres bruin – ”Gothika”. Den er som de andre på 7,5% - det er åbenbart det man kan lave på bryggeriet.

Og etiketten er da også temmelig gotisk ( ikke i kunsthistorisk forstand, men mere som i fantasy )

 
Den gang ser vi en sorthåret alt, klædt som ypperstepræstinde, der bærer en kalk ( sikkert fyldt med godt øl ) hen til et bord, der er båret af statuer der ligner hende. Hum kommer fra de gotiske ruiner af Abbay de Forestinne og samtidig skærer et lyn gennem skoven. Det hele er lidt ildevarslende.
Det er en mørk øl med lysebrun skumkrone. Igen bliver man forundret over sammensætningen af smagsnoter. Duften er præget af maltbolcher, chokolade og engelsk solbærvingummi. Den føles noget pågående i munden. Smagen går i samme retning som aromaen – maltbolcher og solbær. en sjov kontrast mellem det søde og det skarpe. Til slut dukker en helt pæn bitterhed frem.
Karakter 4
Det er interessant at smage, hvordan man udmærket kan eksperimentere, uden at det nødvendigvis involverer en masse humle. Jeg ser frem mod de sidste øl. Den næste hedder ”Mysteria” som om det ikke har været mystisk nok indtil nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar