Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 9. oktober 2012

Tid til en øl - Duvel Tripel Hop 2012


9. Oktober 2012

Jeg er netop hjemvendt fra et foredrag i sognegården, hvor den pensionerede politimand Hugo Mortensen fortalte om sit liv. ” Hvordan man kommer gennem livet på trods af usportslig kropsholdning, manglende kvindetække og begrænsede intellektuelle ressourcer”.

Her fortalte han meget morsomt om sit liv – nøgternt og sandfærdigt ( i hvert fald som han husker det – og dog? ).En vældig fin aften og morsom aften.

Herhjemme åbnede jeg en ny øl fra Belgien – ”Duvel Triple Hop 2012”. Jeg opdager til min store forbavselse, at jeg ikke har skrevet om den traditionelle ”Duvel”, så det må jeg se at få rådet bod på inden længe. Så fortæller jeg om oprindelsen.

Men hvert år brygger bryggerne hos Moortgat en specialøl, hvor de udover de 2 traditionelle humletyper ( saaz og styrian ) tilsætter en ny humle. I 2012 er det citra-humle. Jeg har ikke tidligere set denne øl, så jeg kender ikke til de forgangne tilsætninger.

Det er en flot gylden øl på 9,5%. Bryggeriet anbefaler at man lader bundfaldet blive i flasken, men det skæmmer ikke at tage det med. Skummet er blødt og bliver hængende på glassets sider.Man bliver mødt af en yderst forfriskende humlearoma, der i denne lidt mørke tid, får en til at tænke på foråret. Frugtig, vinøs og med noter af citrus. Det er en svært forfriskende øl, der dog efterlader en lidt bedøvende virkning på tungen. Smagen er domineret af humlen. Der er grape med masser af sukker. Det fornemmes i begyndelsen inden bitterheden overtager i eftersmagen.
Karakter 5

1 kommentar:

  1. Jeg synes også at det er en skøn øl, og er også ved at skrive en anmeldelse af den :)

    SvarSlet