Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 19. oktober 2012

Tid til en øl - Forestinne Nordika


19. Oktober 2012

Det går ikke altid som planlagt, for – som jeg skrev i går – var næste øl i ugen serie en ”Mysteria”. Men her til aften fik vi besøg at vores yngste datter og menuen stod på andebryst. Endda anrettet med brunede kartofler, rødkål og æbler med gele. Så det var mere nærliggende at åbne årets første juleøl – ”Forestinne Nordika”. Om det er fordi, der er koldt og snevejr hele året rundt i de nordiske lande ved jeg ikke, men juleøllen kommer altså nordfra i alferiget.
 

Vi ser drageskibet fra det høje nord – tungt belæsset med det gode øl  - pløje sig gennem vandet. Forrest står den lille alf klar til at brygge nyt øl. Skovens løv er forvandlet til kristtjørn – jo det er skam jul.

”Forestinne Nordika” er minsandten også på 7,5%. Den er gylden med et let slør og få dovne bobler. Lyst, svagt skum på toppen. Allerede ved ophældning breder der sig en anis/lakridsduft i stuen. Det minder lidt om Ouzo. Det er ikke en tung øl. Den føles frisk og livlig. Også i smagen er anis tydelig, blandet med lidt sukkersødme. Sent i eftersmagen dukker lidt bitterhed op. Bryggerne har igen begået en lidt overraskende øl.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar