Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 16. oktober 2012

Tid til en øl - Forestinne Ambrosia


18. Oktober 2012

I Brugge købte jeg i sommer en serie øl ved navn ”Forestinne”. Det er Brasserie Caracole, der står for brygget, men det er de 2 fantombryggere Philippe Golinvaux og Michael Vermeren der i 1988 mødtes på en naturskole. De delte deres store interesse med at smage øl og besøgte en ølbutik i nærheden – ”La Cave de Vallonie”, som Francois Tonglet ejede.

Efter nogen tid besluttede de sig til at brygge selv og i mellemtiden havde Tonglet åbne Brasserie Caracole, så de kunne få deres øl brygget der. Det er dog først i 2005 at deres første kommercielle øl ser dagens lys.

 
I deres studier ved naturskolen var de naturligvis kommet i tæt kontakt med alferne, der bebor de belgiske skove. Og disse små yndige væsener pryder Forestinnes etiketter. På ”Ambrosia” ser vi en efterårsfarvet alf siddende på en stor øltønde med en skummende krus øl i hånden. ”Ambrosia” er oprindelig ikke en øl men den mad, der sammen med nektar gav guderne i det gamle Grækenland evigt liv.

 
Her hentydes der nok mest til at det er en amber ale. Den er på 7,5% og har en rødlig, uklar fremtoning. Et lille hvidt skumlag lægger sig på tppen. Aromaen er præget af bær, især synes jeg at fornemme jordbær. Den virker meget livlig i munden – prikker næsten som sodavand. Smagen er også præget af bærsødme, en anelse krydderi og der dukker en mærkbar bitterhed op til slut.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar