Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 29. oktober 2012

Tid til en øl - Chakra


29. Oktober 2012

Indisk øl ser vi ikke så tit på disse breddegrader, men når der dukker en op, springer den i øjnene. De indiske etiketter er ofte meget forgyldte, og det er også tilfældet her. Den gyldne halsetiket er prydet af Chakra bryggeriets logo – en tiger i et hjul. På selve etiketten er ”Chakra” skrevet med bogstaver der ligner sanskrit og der er flere ægte indiske skrifttegn på flasken. Det giver et eksotisk præg.

Chakra Brewery ligger i Punjab og blev grundlagt i 2006 af Garisober Singh Gill. Det er den første øl fra Punjab, der kommer på det internationale marked, og man søger samarbejdspartnere rundt om i verden. Der brygges i Indien – samt USA, Belgien og Tjekkiet. Den øl jeg sidder med stammer fra Bryggeriet Zubr i Tjekkiet.

 
Det er naturligvis smart at benyttet et navn – et indiske begreb, der er kendt i verden. Chakra ( hjul ) hentyder til de 7 spirituelle kraftcentre, der findes i vores krop. De er aftegnet nederst på etiketten. Det havde været et god ide at kreere en øl til hvert chakra, men det er der ikke tale om.
Det er en pilsner type på 4,7%. Man laver også en guldøl på 8,0%, men ellers eksperimenteres der ikke så meget.
Det er en klar gylden øl med mange bobler og let hvidt skum. Duft af malt, rugbrød og lidt citrus. Selvom den er frisk og livlig har den alligevel mere fylde end så mange asiatiske øl. Smagen er også præget af malt og brød og der dukker en svag bitterhed op i eftersmagen.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar