Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 31. oktober 2012

Tid til en øl - Flying Dog UnderDog


31. Oktober 2012

Første gang jeg smagte øl fra Flying Dog var, da John Bull Pub i Aalborg afholdt deres amerikanske smagning i september 2011. Dengang var der 3 af deres øl på programmet – ”Horn Dog” – ”Gonzo Imperial Porter” og ”Double Dog”. Øl der strakte sig fra OK til fremragende.

For nogle uger siden holdt Netto en lille ølfestival, hvor de havde tilbud på en masse gode specialøl. Der var øl fra Sierra Nevada,  Anchor og også tre øl fra Flying Dog Brewery.

 
Her til aften åbnede jeg for ”UnderDog”, der har undertitlen ”Atlantic Lager”. Det ligger naturligvis i navnet, at denne øl er undergæret og betegnelsen ”Atlantic Lager” henviser til at det er en amerikansk pilsner ( formentlig med meget humle ).
Den er brygget med pilsnermalt, hvede og rug, hvilket er lidt utraditionelt for en pilsner. Den holder sine 4,7% og har en bitterhed på 28 IBU. Der er brugt Perle og Goldings, hvilket overrasker mig lidt, da jeg havde forventet amerikansk humle.
 
 
Godt nok er det en ”UnderDog”, men det er der ingen grund til at være. På etiketten ser vi, at hunden ikke lader sig kue, men ved hjælp af snilde og ihærdighed formår at få en bid af skinken.
”Don’t be an underdog in this crazt game called life………Keep your head up, stand tall and carry on. We’re pulling for you “.
“Underdog” er en gylden øl med en anelse slør. Tyndt, hvidt skum og livlige bobler. Dejlig pilsneraroma, hvor humlen træder mere i karakter end vi er vant til i pilsnere. Frisk, men med en skarp kant. Den lægger sig ikke ned med halen mellem benene. Humlen og bitterheden træder frem i smagen. Det er tydeligvis ikke amerikansk i udtrykket, Man savner lidt det typiske citrusindtryk. Den er heller ikke så frisk som de humlede nordtyske pilsnere, men virker mere mørk og kælderagtig i smagen. Stadigvæk er det dog en af de bedste amerikanske pilsnere, jeg har snagt.
Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar