Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 3. maj 2009

Tid til en øl - Gouden Carolus

3. Maj 2009
Jeg ser at man i SuperBest kan købe 3 flasker Gouden Carolus på tilbud. Dette tilbud har de tidligere haft og det har jeg benyttet mig af. De 3 forskellige øl  - ”Classic”, ”Triple” og ”Ambrio” kaldes også for ”den belgiske tricolore”, fordi de dækker farverne i det belgiske flag.
Bryggeriet Het Anker er et af de ældste i Belgien. Det stammer fra 1369. I 1873 restaurerede og moderniserede man bryggeriet med køleanlæg og gær- og lagertanke.

”Gouden Carolus Classic” har været brygget siden 1369. Det er en mørk ( ikke helt sort ) øl med et tæt lysebrunt skum. Der er et rødligt skær over farven. Duften er præget af malt og blomme. Den holder 8,5% og virker fyldig i munden. Smagen er sødlig med blomme og anden mørk frugt som dominerende note. Den er humlet udelukkende med belgisk humle, hvad det så er?. Bitterheden er ikke fremtrædende, men balancerer indtrykket godt.
Karakter 4

”Gouden Carolus Triple” repæsenterer den gule farve. Det er et gylden øl på 9,0%. Den er ufiltreret og skummet er hvidt og pænt holdbart. Duften er præget af lys frugt og krydderi ( koriander ). Den fylder godt i munden og smagen er er præget at bitterhed fra humlen, og en syrlighed jeg ikke normalt forbinder med en triple.
Karakter 4

Den røde farve findes i ”Gouden Carolus Ambrio”, der beskrives som en blanding mellem en blond og en dubbel. Det er en gammel opskrift, der stammer fra byen Mechelen. Der havde man i 1400’tallet sin egnsspecialitet - ”Mechelschen Bruynen”. Het Anker er det eneste bryggeri, der brygger denne type i dag. Den har en flot rødgylden farve, men den er temmelig sløret. Alkoholen er på 6,5%, så det er den letteste i serien. Jeg synes ikke umiddelbart at denne øl fungerer. Der er ikke så meget fylde i den og syrligheden, - der også kendetegner triplen - trænger mere igennem. Man vænner sig dog til den med tiden og den vinder ved nærmere bekendtskab.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar