Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 25. maj 2009

Tid til en øl - Paulaner Hefeweissbier

25. Maj 2009
I dag er det vores 24 års bryllupsdag og vi har været afsted for at kigge på et sted, hvor vi evt. kan holde sølvbryllup næste år. Nu venter vi på et prisoverslag, så vi kan se om økonomien holder.
Forleden skrev jeg om Erdingers Weissbier, som er let at gå til, men som også virker lidt neutral. Her til aften kom turen så til Paulaners udgave. Begge øl er købt i Superbest ( 2 for 25 kr ) og de er faktisk noget forskellige.
Paulaner bryggeriet stammer helt tilbage fra 1634, hvor munkene i München bryggede øl til deres eget forbrug, men ved højtiderne kunne man sælge ud af det stærke øl. I 1799 blev bryggeriet sekulariseret og man fortsatte med at brygge stærk øl – den nu så berømte ”Salvator”. Paulaner bryggeriet er et af de 6 bryggerier, der har tilladelse til at sælge øl til Oktoberfesten.
Deres ”Hefe Weissbier” er en overgæret hvedeøl på 5,5%. Den har mere farve end Erdingers, men har stadig et bleg skær. Den er orangegylden og kan minde lidt om Fun Appelsin saftevand. Dog er der her en masse livlige bobler og en stor hvid skumhat på toppen. Duften er krydret med lidt nelliker og en sødme fra lys frugt – melon, fersken, banan. Den er levende og frisk i munden, sådan som hvedeøl helst skal være. Smagen er fyldig – igen med noter af banan og fersken og krydderier. Eftersmagen holder godt og har mere bitterhed end man ofte ser. Der er dog stadig ikke tale om en humlet øl. Fin balance.
Denne øl har mere at byde på end Erdingers, og det kan da anbefales at købe en af hver for at smage forskellen. Der er sikkert mange der foretrækker den lette udgave, men jeg kan godt lide denne Paulaner.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar