Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 31. maj 2009

Tid til en øl - Mythos

31. Maj 2009
I dag er det Pinsedag og det er jo den dag Helligånden kom og nærmest besatte de disciple, der var samlet for at bede i Jesu navn. Det var den første kristne menighed, og dagen er siden blevet fejret som kirkens fødselsdag. Derfor var der også kagemand og kaffe i våbenhuset efter gudstjenesten i dag. Der var indkøbt 2 store kagemænd, og da der kun var 29 i kirke, var der en hel tilbage. Så vi fik lov at tage et ordentligt stykke med til min far på hospitalet. Han er selv udlært bager og konditor og sætter stor pris på kage stadigvæk, så det var en stor succes. Ydermere var der lagkage i anledning af pinsen. Han var meget frisk i dag. Det var godt at se.
Til gudtjenesten medvirkede en fløjtespiller, der spillede 2 dejlige stykker som præludium og postludium. Derudover spillede hun med på salmerne. I en af pinsens salmer lyder følgende ord: ” Istemmer over Herrens bord nu menighedens fulde kor” Jeg tror ikke man skal forstå noget spirituøst her. Jeg kan selvfølgelig ikke tale for hele menigheden, men jeg havde i hvert fald ikke drukket øl på så tidligt et tidspunkt.
Apropos øl – Til aften skulle jeg egentlig have drukket en italiensk øl, for menuen stod på hjemmelavet pepperonipizza. Men det blev til en græsk.
Mythos Brewery er det næststørste i Grækenland, men ejes nu af Carlsberg ( 2008 ). Bryggeriet stammer fra 1968 og er en græsk afdeling af tyske Henninger. Det ligger i Thessaloniki i det nordlige Grækenland. I 1997 lancerede de ”Mythos”, der er den bedst kendte græske lagerøl.
”Mythos” er en international pilsner type. I samme stil som Heineken, Tuborg og Carlsberg.
En del af disse standard lagerøl har en – efter min mening – nærmest sur smag, jeg ikke bryder mig om. Jeg er ikke helt klar over, hvad det skyldes, men det er sikkert bevidst, for man støder temmelig ofte på det, og mange kan lide disse øl – jeg kan bare ikke. Det gælder f.eks Grøn Tuborg og Thy Classic – og så altså også denne øl. Det minder lidt om våd halm.
Det er ellers en indbydende øl. Flot gylden farve med mange veloplagte bobler. Det er et flot hvidt skumlag på toppen. Øllet føles friskt og livligt, men har både i smag og duft denne lidt sure note, jeg ikke kan lide. Der er en middel bitterhed i eftersmagen.
Karakter 1+
På etiketten står der ”Starköl”, hvilket er noget af en tilsnigelse, da procenten er på 4,7%
Her til aften var vi i Frederikshavn, og se den sødeste lille pige, der ikke engang var en uge gammel.
Det var hyggeligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar