Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 26. maj 2009

Tid til en øl - Samuel Adams Black Lager

26. Maj 2009
Da USA i slutningen af 1970erne vedtog en lov, der tillod at brygge øl derhjemme, var vejen åben for mange små mikrobryggerier. På østkysten havde man før forbudstiden haft mange bryggere fra Centraleuropa og en tradition for undergæret øl. I Boston besluttede Jim Koch, der var 5. genrations brygger at åbne sit eget bryggeri. Han opkaldte sit øl efter Samuel Adams, der var brygger i Boston og samtidig en af underskriverne på Uafhængighedserklæringen.
”Samuel Adams Black Lager” er brygget efter de tysk Reinheitsgebot. Det er en Schwarzbier på 4,9%. Schwarzbier stammer fra den (øst)-tyske delstat Thüringen. ( Jeg har tidligere skrevet om ”Köstritzer Schwarzbier” ).
Der er brugt lys Harrington malt, münchermalt og en smule afskallet Carafamalt fra Weyermann i Bamberg. Skallerne er fjernet før malten bliver ristet, hvilket ifølge bryggeren giver en brændt, blød bitterhed. Der er benyttet Spalterhumle fra Tyskland.
Det er en meget mørk øl men et smukt brunt skær i kanterne. Skummet er kraftigt og blødt og bliver hængende på glassets sider, når der drikkes. Farven er beige med et lysebrunt skær.
Øllet føles let og friskt i munden og smagen er ristet med noter at brændt kaffe og en anelse chokolade. Der er en lidt snerpende bitterhed fra ristet malt, der kan minde lidt om Guinness, men denne øl er dog en del blødere. Humlen er ikke fremtrædende og eftersmagen er god, men kortvarig.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar