Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 17. maj 2009

Tid til en øl - Nøgne Ø Batch #100

17. Maj 2009
I dag er det Norges Nationaldag, hvor der festes med orkestre og parader dagen lang. At Norge så ( fortjent ) vandt Melodi Grand Prix i går, gør sikkert stemmingen endnu højere. Der bliver sikkert også drukket en masse øl, men det er vanskeligt at købe noget med procenter på de norske værtshuse. Skal man have andet en pilsnerstyrke, skal man i specialforretninger.
Og Norge laver eller udmaærket øl. De har faktisk et af Skandinaviens bedste bryggerier – nemlig ”Nøgne Ø” der ligger i Grimstad. Jeg har tidligere skrevet om bryggeriet ( 18 nov 09 – 21 jan 09 ), så det springer vi over i dag.
Nationaldagen kan udmærket fejres med en jubilæumsøl – ”Batch #100” på 10.0%. Det er selvfølgelig deres bryg nr. 100 og her er der kælet for kvalitet. Det er en øl, der kan købes i mange supermarkeder bla. SuperBrugsen.
Den er brygget som en IPA eller en Strong Ale, for den er mørkere end almindelige IPA’er. Den er også så kraftigt i smag at den kan nærme sig en Barleywine.
Det er en kastanjefarvet øl med lyst skum. Duften er præget af citrus fra humlen – Centennial, Chinook og Columbia. den føles skarp og frisk i munden, men smagen åbner med en overraskende sødme inden bitterheden fra humlen tager over. En fin smag. Eftersmagen er lang og selvfølgelig præget af humle.
Karakter 4
Til Lykke med Nationaldagen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar