Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 19. maj 2009

Tid til en øl Tripel Karmeliet

19. Maj 2009
Min far er stadig indlagt på Dronninglund Sygehus, hvor han nu venter på en mave- og en hjernescanning. Det er meget svært at få oplyst noget om tidspunkt, så min mor kan planlægge efter det, men sådan er det jo med de hospitaler.
Aftenens øl er efter en gammel opskrift. Den stammer fra Karmelitterklosteret i Derdermonde, hvor man i 1679 bryggede en trekornsøl bestående af hvede, byg og havre. Egentlig er der 6 forskellige korn, da man har brugt både maltede og umaltede udgaver af hver type.
Karmelitterordenen stammer fra 1185, da Berthold af Kalabrien oprettede et kloster på Karmelbjerget i Israel. Ordenen tæller både munke og nonner og er meget asketisk, bla. er de vegetarer og opretholder lange perioder i tavshed. Der har været adskillige klostre i Danmark siden 1410.
Bryggeriet Bosteel, der har fundet den gamle opskrift frem stammer fra 1791, så det er også en gammel sag. De serverer deres bryg i et af de flotteste belgiske ølglas – et tulipanformet glas med den franske lilje på siderne.
Det er en klar gylden øl på 8,4% med kraftigt hvidt skum. Der er en kraftig duft af koriander og appelsin, og man fornemmer også alkohol og sukker. Det er en fyldig, sød øl pga. det tilførte sukker. Den føles meget blød i munden, og lidt sukkerklistret, men det virker ikke vammelt, da der samtidig er en lidt skarp, frisk fornemmelse af kulsyre. Smagen hænger sammen med duften og der afsluttes med en let bitterhed. Der er brugt Styrian humle.
Denne øl må nærmest betegnes som en dessert øl. En tripel, fordi den er brygget på 3 slags korn, men også pga. flaskegæringen – men det er en af de sødere udgaver.
Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar