Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 5. maj 2009

Tid til en øl - La Trappe Tripel

5. Maj 2009
La Trappe er det eneste Trappistbryggeri udenfor Belgien. Det ligger i Holland  - nær Tilburg – og tilhører Abbey ”Onze Lieve Vrouw van Koeningshoeven”. Bryggeriet bærer navnet ”Brouwerij de Koeningshoeven” og deres serie af øl ”La Trappe”.
Bryggeriet stammer fra 1884, men i 1969 indgik man en aftale med det kommercielle bryggeri Artois. Da efterspørgelsen efter trappistøl voksede overtog man igen produktionen i 1980 og her lancerede man så den overgærede ”La Trappe”-serie.
I 1999 lavede man en aftale med bryggeriet Bavaria, da munkenes høje alder satte en grænse for deres aktivitet, men derved mistede de retten til at benytte det autentiske trappistlogo. Bryggeriet lå stadig indenfor klostermuren, og i 2005 genvandt de logoet, da munkene igen begyndte at tage del i arbejdet. Om der er kommet yngre, friske munke til, ved jeg ikke. Bryggeriet er stadig det mest kommercielle af Trappistbryggerierne og brygger indimellem også øl for andre. Bryggeriet er dog ikke drevet af profithensyn, men for at vedligeholde klosteret, og alt overskud går til velgørende formål.
La Trappe Tripel” er en rødgylden øl på 8,0%. Som noget specielt kommer den i en stentøjsflaske med korkprop. Øllet er som sædvanligt eftergæret på flaske, hvilket giver et sløret udseende til sidst. Den har en fin tæt skumtop. Duften er præget af frugt og virker en smule sødlig. Øllet føles friskt og alkoholen trænger sig lidt på med en prikkende fornemmelse. Det er en udmærket tripel men balancen er ikke helt i top. Den virker efter min mening for sød, og bitterheden fra Goldingshumlen trænger ikke nok ígennem i eftersmagen. Der fornemmes en fin appelsin note i smagen.
Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar