Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 13. maj 2009

Tid til en øl - Rød Tuborg

13. Maj 2009
I dag er det Tuborgs fødselsdag. Den 13. maj 1873 stiftede Philip Heyman og C.F. Tietgen bryggeriet, der sendte deres første øl på markedet 2 år senere i 1875. Det var den Røde Tuborg. I 1880 kom så den grønne, der er Danmarks første pilsner.
De første år var præget af intriger og uenighed. Heyman havde størstedelen af aktierne, men forlod bestyrelsen. da Tietgen ikke ville fyre brygmesteren Leopold Damm. Efter nogle dårlige år gik Heyman så atter ind i bestyrelsen, hvorimod Damm og Tietgen forlod bryggeriet. I 1894 blev Tuborg en del af De Forenede Bryggerier, da en del mindre københavnerbryggerier slog sig sammen. I 1970 blev De Forenede Bryggerier overtaget af Carlsberg. Man har af uransagelige årsager valgt at droppe ”Tuborg Rød” i 2002, men efter mange protester bliver den nu atter udsendt en kort periode omkring fødselsdagen.
Det oprindelige navn var bare ”Lagerøl” og den gik under navnet ”Tuborger”. På grund af etikettens farve kom den hurtigt til at hedde ”Rød Tuborg”, men det var først i en annonce fra 1932 at navnet blev officielt.
Det er en mørk bayersk øl på 4,3%. Øllet er filtreret og farven er som mahogny med en flot skumtop, der er lys beige. Duften er præget af mørk malt. Den føles dejlig frisk og let i munden og smagen er behagelig ristet. Det er efter min mening klart den bedste af Tuborgs øl. Der er ikke så meget bitterhed i eftersmagen.
Karakter 3+
Til lykke med fødselsdagen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar