Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 1. juni 2009

Tid til en øl - Maisel Dunkel / Mönchshof Kellerbier / Einbecker Maibock

1. Juni 2009
Endnu en sommerdag, hvor vi har kørt meget i bil. Først til Dronninglund sygehus – så til frokost i Viborg – så hjem igen – så til Aalborg sygehus og tilsidst til aftensmad i Aalborg. Og så satte vores aircondition ud. Da vi klagede vores nød, viste det sig at dem, vi beklagede os til slet ikke har aircondition i deres bil, så der var ikke megen medynk.
I Viborg fik vi en dejlig frokost, hvor der bla, var sushi, som jeg kun har smagt en gang før. Men det har en dejlig konsistens og det smager fortræffeligt. Og det er dejlig let mad til såden en pinsefrokost. Der var også salat og laks og frikadeller, så vi gik ikke sultne fra bordet. Og så var der cider og hvidvin til. En hyggelig middagsstund.
Til aften fik vi derimod grillkylling – ikke købt, men tilberedt på ægte grill i haven. Dertil ris og salat og tzatziki. Vores værter havde lige været en tur i Sønderjylland og benyttet lejligheden til en tur over grænsen efter tyske specialøl. Her koster en flaske ( 50 cl ) 6-7 kr, så hvorfor skal det koste det dobbelte i Danmark.
Som aperitif fik en en glimrende ”Weissbier Dunkel” fra Maisel Brauerei i Bayreuth. Bryggeriet stammer fra 1886 og er grundlagt af Eberhard og Hans Maisel. De er kendt for deres weissbier, samt for at være de første til af producere en ”Dampfbier”
Maisel ”Weissbier Dunkel” er brygget på hvedmalt, samt Munchener- og karamelmalt, hvilket giver den flotte mahognyfarve. Der er et svagt orange skær over den. Øllet krones med en flot beige skumtop. Duften er frisk af nelliker og banan, hvilket skyldes fenoler, der opstår når gæren arbejder.
Den føles let i munden, men smagen er stor og maltet med et frisk pust af nelliker. Der er kun en svag bitterhed i eftersmagen fra Hallertau mittelfrüh humlen. Procent 5,2%.
Karakter 4
Til maden delte vi en flaske af ”Mönchshof Kellerbier”, der er en ufiltreret øl på 5,4%. Selve stilen stammer fra Franken ( se 22 maj 09 ). hvor også byen Kulmbach ligger. Og engang lå der et kloster her, hvilket har givet navn til bryggeriet. I 1996 slog 4 bryggerier i byen sig sammen og dannede Kulmbacher Brauerei AG, men de forskellige mærker findes stadig.
”Kellerbier” er en fyldig lagerøl, lidt i pilsnerstil, men den er altså ufiltreret, hvilket giver den mere saft og kraft i smagen. Det er en stil jeg er kommet til at sætte stor pris på.
Karakter 3+
Tilsidst smagte vi en ”Maibock” fra Einbeck. Jeg skrev i efteråret om 5 øl fra Einbeck, men den udgave af den berømte Ur.bock har jeg ikke tidligere smagt.
Udseendet minder meget om ”Urbock Hell” ( 6 nov 08 ). Gylden med hvidt skum og fine bobler.Det er også samme procent – 6,5%. Der kan derfor være grund til at tro at basis er det samme. Men denne øl virker mindre sød og lidt skarpere i smagen – sikkert for at fungere som forårsøl. Der en en mild bitterhed i eftersmagen.
Karakter 4
Nu er foråret officielt slut, og jeg må se om jeg kan få lavet en opsummering af de forårsøl, der har været præsenteret her.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar