Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 20. juni 2009

Tid til en øl - Rogue Brutal Bitter

20. Juni 2009
Havedag. Jeg har fået slået græs og luget lidt ud. mangler bare at rydde alle haveredskaberne op igen. Men først er det tid til en øl.
Bryggeriet Rogue ligger i Oregon ( jeg har skrevet om 3 andre øl herfra ). Deres etiketter har altid undret mig. Det ligner noget fra Sovjet-tiden – selv den røde stjerne er med i navnet. Måske er det et socialistisk projekt med øl for de arbejdende klasser – måske er det for at vise at det er revolutionerende øl. Rogue har opsat nogle principper for ølbrygning.
”Over time Rogue has developed principles to guide what it considers to be a revolution in fermentation. The principles start with six statements known as Rogue's "Fundamental Agreement."
  • The way ahead is clear.
  • Be honest about the battlefield.
  • Throw out the old rules that don't make sense.
  • Get out of the comfort zone.
  • Go to the front of the fight and stay there.
  • And most important, cut out all the B.S.”
Derudover har man ( ”with our tongues firmly planted in our cheeks” ) dannet Rogue Nation – en global alliance uden grænser. Vil man vide mere , så se deres hjemmeside www.Rogue.com
Rogue Nations officielle øl er ”Brutal Bitter”
”Brutal Bitter” er en kraftigt humlet øl på 6,2%. Den er humlet med Crystal-humle, der er en variation af den tyske Hallertau og amerikanske Cascade. Bitterheden er 59 IBU, hvilket er meget for en almindelig bitter, men den balancerer meget fint. Der er brugt gulvmaltet Maris Otter, samt Wienermalt og hvedemalt. Gæren er den sædvanlige Pacman.
Det er en meget sløret orange farvet øl med et kraftigt hvidt skumlag. Skummet føles meget blødt og cremet. Aromaen er skarp og frisk med citrusnoter. Der er en massiv bobleudvikling og øllet føles let og friskt i munden. Smagen er lige fra starten præget at humlen, men den virker ikke overdominerende. Øllet virket egentlig meget balanceret, dog må man huske på at det er en humlet bitterudgave.
Karakter 4+
Denne øl stammer fra Ølkonsortiet, der også importerer Rogue Ales

Ingen kommentarer:

Send en kommentar