Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 23. juni 2009

Tid til en øl -Föroya Bjor Classic

23. Juni 2009
I dag fik vi en sandwich og en salat fra en butik i Aalborg, fordi vi havde været til møde og bagefter på udsalg og pludselig skulle skynde os. Premieren på Askepot musicalen nærmer sig og ”dronningen” skulle prøve sin kjole. Den bliver meget flot. Min kone kunne spise i bilen, men jeg måtte vente til vi kom helt hjem.
Og så var det også mulighed for at få en øl med.
En ”Classic” er en ret ny øltype – fra midt i 1980oerne, men er et forsøg på at tilnærme sig den gamle Wienerøl-type. Föroya Bjor beskriver den som ”Dark Lager”, hvilket jeg synes er en tilsnigelse. Hvad vil de så kalde en Dunkel eller en Schwarzbier?.
Classic er nærmere en Pilsner og denne ligner da også lidt. Procenten er 4,6%, som i pilsneren. Farven er mørkere, hvilket skyldes tilsætning af karamelmalt. ( ikke kulør, som vi blev præsenteret for engang, og som kan give samme effekt ). Den er brygget på pilsnermalt og der er tilsat caribisk rørsukker og bayersk humle. Der er mange bobler og det giver friskhed. Smagen er en smule rundere end pilsneren med mere sødme i eftersmagen . Bitterheden er ikke så udtalt, men er til stede.
Karakter 3
I aften skal vi til Sankt Hans bål på Lindholm Høje, hvor vores datter synger med i Coro Misto i år. Det plejer ellers at være min kone, der er med i koret, og jeg har også selv været med i tidernes morgen, men nu er det næste generation. Det bliver sjovt og dejlig at høre.
God Sankt Hans til alle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar