Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 25. juni 2009

Tid til en øl - Föroya Bjor Black Sheep

25. Juni 2009
Her til aften blev min far overflyttet fra Dronninglund Sygehus til Aalborg. Efter lang ventetid, blev vi mødt af en behagelig og kompetentvirkende læge, der fortalte om de nye tiltag, som kunne iværksættes her. Så nu er det spændende om de kan få bugt med de infektioner, han døjer med.
Derfor blev det lidt sen aftensmad, hvor jeg fik lidt rester fra i går. Kyllingebryst med pasta og ratatouille. Dertil en øl fra Föroya Bjor – en dark lager ved navn ”Black Sheep”. Bryggeriet har jo ofte en vædder på etiketten og det er der også tale om denne gang – blot ser denne lidt dæmonisk farlig ud, med lyn omkring sig.
Det sorte får er en mørkebrun, klar dunkel-øl på 5,8%. Skummet er som sædvanligt kraftigt og helt hvidt og duften er præget af ristet malt og karamel. Øllet føles let og lidt tyndt i munden. Smagen er først lidt sødlig med karamel, men derefter dukker en frugtig, lidt skarp note op. Der er også tilsat ascorbinsyre til denne øl og det er sikkert det, der giver det syrlige svirp. Eftersmagen præges af en pæn bitterhed.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar