Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 18. juni 2009

Tid til en øl - Brøckhouse Påskebryg

18. Juni 2009
Selvom højtiden for længst er passeret byder dagen på en Påskeøl. den stod på hylden, da ”A World of Beer” holdt ophørsudsalg, og jeg købte de forskellige Brøckhouse øl. Den er ”brygget på gamle danske påsketraditioner”, som der står på etiketten. Jeg forbinder mest de traditioner med Bock’øl og det er der ikke tale om. Men den belgiske påskeøl, der er kommet til Danmark har været af tripeltypen, og der er en sådan, der er tale om her.
Den er brygget på Pale ale-, hvede- og karamelmalt og det oplyses ikke hvilken humletype, der er brugt. Man kan formode, at der er tilsat muskat ( i hvert fald nævnes det i forbindelse med aromaen )
Det er en øl med farve som mørkt rav – der kan være en lille smule slør i. Skummet er hvidt og ikke særlig kraftigt. Duften er sødlig krydret med appelsin. Øllet virker livligt med en del kulsyre. I starten mærker man en udtalt sødme, der virker som om der er tilsat ekstra sukker ( hvilket ikke er usandsynligt ). Derefter dukker en krydret smag af appelsin og muskat/koriander op – efterfulgt af en let bitterhed. Det er en udmærket tripel, der på den anden side ikke gør noget specielt væsen af sig. Procenten er på 7,5%.
Karakter 3+
Nu er der kun en arbejdsdag tilbage, inden det bliver sommerferie J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar