Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 28. juni 2009

Tid til en øl - Rogue Mocha Porter

28. Juni 2009
Nu er det 11 måneder siden jeg startede med at skrive om øl og det er blevet til en øl næsten hver dag. Jeg har foreløbig skrevet om 323 øl, og med en måneds øl mere, kommer vi tæt på et års forbrug.
”Mocha Porter” er en øl fra Rogue Brewery, der har hjemme i Newport, Oregon. Derfor kendes den også under navnet ”New Porter”, som en hyldest til hjembyen. Den er brygget på 13 forskellige ingredienser. Rouge beskriver i detaljer på deres hjemmeside, hvad deres øl indeholder.
Malt - Northwest Harrington & Klages; 135-165, 95-115, and 70-80 Crystal; Beeston Chocolate, Black, Munich and Carastan.
Humle - Centennial & Perle
Gær - Rogue's Pacman Yeast
Vand - Free Range Coastal Water
Derimod er der ikke nævnt noget om mokka/kaffe eller chokolade i oversigten, hvilket man måske kunne have forventet af navnet.
Den er ”dedicated to the chocolate lover in each of us”, men der er nu ikke meget chokolade i den.
Det er en sort øl på 5,3% med kraftigt brunt skum - små tætte bobler i bunden og noget grovere i toppen. Øllet dufter mørkt ristet, men det er kun en svag antydning. Øllet er mere let en man kunne forvente af udseendet. Det har lidt af den tørre karakter man kender fra en dry stout. Smagen er lidt brændt/ristet, men bitterheden fra humlen tager hurtigt over. Og det er ikke så lidt, der er i denne porter. IBU 54. Jeg fornemmer som nævnt hverken chokolade eller kaffe. Jeg synes generelt at Rogue’s stouts og porter’s er lidt for tørre – jeg foretrækker mere sødme.
Karakter 3
”Mocha Porter” omtales også med et citat fra Friar Tuck ( vistnok munken i Robin Hood ) :
 “Let us give praise to our maker and glory to his bounty by learning about beer.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar