Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 8. juni 2009

Tid til en øl - Haandbryggeriet Klitte Wit

8. Juni 2009
I dag kom min far hjem fra sygehuset. Jeg var lige en smut forbi efter arbejdet, og det gik rigtig godt. Han var i gang med at vaske. Min mor havde ikke så ondt i dag, så det kommer forhåbentlig til at blive godt inden længe.
En dejlig sommeraften. maden stod klar, da jeg kom hjem her kl. 20. Fish & chips – men lidt mere velanrettet end normalt.
Haandbryggeriet ligger i Gjøl ved Limfjorden og drives af Martin Rantzau. Der er altid en overdådighed af oplysninger på etiketten, der på den anden side ikke udmærker sig ved dens udformning. Men det er altså noget der kendetegner øllene fra Gjøl og jeg synes det er interessant.
Martin Rantzau sælger jo også ingredienser til håndbryggere i området.
”Klitte Wit” er en belgisk witbier på 4,9%. Den har en meget bleg gul farve og den fremtræder yderst sløret. Skummet er kraftigt og føles meget blødt. Det har en anelse metallisk smag. Øllet er brygget på pilsnermalt og hvedemalt, samt umaltede hvedeflager. Dertil er tilsat koriander og appelsinskal, som det bør sig i denne type.  Dette fornemmes i duften. Øllet føles let i munden og smagen er elegant med noter at korinader og appelsin, Det bliver ikke til den overdrevne parfumerede smag, man nogen gange kan støde på i witbier. Smagen afslutter en anelse mere bitter end normalt. Det er en tendens, der er ved at vinde frem. Der er brugt Saaz og Northern Brewer, og bitterhedniveauet er på 32 IBU. Bitterheden bliver hængende i eftersmagen.
Karakter 4
Øllet navn er lidt en gåde for mig. Der er da vist ingen klitter på Gjøl, men det er der selvfølgelig ved Vesterhavet i nærheden. Og så minder navnet også en del om sangen med kattene på bordet. Kritte-witte-wit bum-bum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar