Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 12. juni 2009

Tid til en øl - Søgaard Jomfruhumle / LOA

12. Juni 2012
I går var der afskedsreception med Musikskolens leder gennem 34 år. Der kom mange mennesker til receptionen og der var fine taler. Vores musikskoleleder har også sat sig mange spor i det aalborgensiske og nordjyske musikliv og hun har samarbejdet med mange forskellige institutioner.
Det er en speciel dag, men den forløb godt.
Bagefter var der inviteret til sommerfest for lærerne. Både til receptionen og festen blev maden leveret at Søgaards Bryghus på den anden side af pladsen, og drikkevarerne kom naturligvis også derfra. Der var vin, men da jeg ikke smagte den, vil jeg hurtigt gå videre til øl.
Søgaard havde sat et fadølsanlæg op med 2 haner og der kunne vi smage ”Jomfruhumle” og ”LOA”
Begge haner gav temmelig meget skum. Fik man en glas af ”LOA” var det udelukkende skum, men efter noget tid kom der dog lidt øl ud af det. Men det ødelagde fornemmelsen lidt. Jeg har ikke meget forstand på fadølsanlæg, men måske har de været indstillet forkert - med for meget kulsyre.
”Jomfruhumle” er en pilsner på 4,8%. De skriver den er efter tjekkisk forbillede og der er da også brugt saaz humle, men den minder mig mere om de nordtyske pilsnere. Den har en bleggul farve og den virker frisk og lidt skarp i munden med en god markant bitterhed.
Karakter 3+
Den anden – meget skummende øl – var ”LOA”. En øl der blev lanceret, for at hjælpe til med finansieringen af restaureringen af den 3-mastede skonnert LOA, der blev bygget i 1920-22. Den ligger nu i Aalborg havn og er ved at blive genopbygget.
Det er en mørkere øl af typen ”Münchener Dunkel” på 5,3%. Den er også humlet med saaz og der er brugt münchenermalt og karamelmalt. Smagen er sødere og præget af karamel og her finder vi en lidt mildere bitterhed i eftersmagen. En udmærket øl, men efter oplevelserne med fadølsanlæget foretrækker jeg altså flaskeøl
Karakter 4
Nu vil jeg køre til Dronninglund Sygehus, for min far er blevet indlagt igen med høj feber. Det tager hårdt på ham.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar