Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 24. juni 2009

Tid til en øl - Föroya Bjor Slupp Öl

24. Juni 2009
I 1884 blev Sluppen ”Westward Ho” bygget i Grimsby på Færøerne. Den drev fiskeri i Nordsøen indtil 1940 og blev i anledning af 100 års dagen i 1984 restaureret og deltog det år i ”Olavsøkan”. Det er en stor festdag på Færøerne, hvor man fejrer den norske konge Olav d. Hellige, der døde 29 juli 1030. Dette er siden blev Færøernes nationaldag, hvor Lagtinget åbner og der er kaproning og sejladser i Thorshavn. Det var ved denne lejlighed sluppen kom i vandet igen. Skibet sejler nu rundt på en tur omkring Shetlandsøerne og ender i Frederikshavn i forbindelse med ”Tordenskiolds dagene” her i weekenden.
I 1984 bryggede Föroya Bjor en guldøl på 5,8% til søsættelsen af sluppen – ”Slupp Öl”. Det er en undergæret øl og problemet med disse øl er, at de ligner hinanden forfærdeligt meget. Det kender vi jo også fra de traditionelle danske undergærede øl. Det er næsten kun procenten, der adskiller dem.
Det er en flot ravfarvet øl med kraftigt hvidt skum på toppen. De er gode til skum på Færøerne. På de øl jeg har smagt indtil nu, sætter det sig flot på glassets sider. Duften er af lys malt og har en skarp bitterhed fra humlen. Der er meget kulsyre i Föroya bjors øl og her synes jeg, det virker lidt for friskt. Måske fordi sødmen i øllet mangler, så man mest sidder tilbage med en markant bitterhed, der ikke helt er balanceret. Måske er jeg bare blevet lidt træt af det ensartede indtryk, men denne øl får lidt lavere karakter
Karakter 2+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar