Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 2. juni 2009

Tid til en øl - Stella Artois

2. Juni 2009
Jeg kører stadig frem og tilbage mellem hospitalerne. Nu er vi begyndt at have udskrivelses samtaler. Jeg skal til en på torsdag med min far, og noget tyder på at min mor kan komme hjem i løbet af ugen. Men der skal hjælpemidler til og jeg skal aftale mange ting med systemet.
Så jeg har godt brug for tid til en øl, når jeg kommer hjem.
”Stella Artois” er en belgisk pilsnerøl på 5,2%. Det ville jo kvalificere den som guldøl herhjemme, men sådan er det ikke nødvendigvis i udlandet. Her har vi igen en øl i stilen ”International pilsner” – en type, der er justeret så den passer flest mulig. Den må ikke være for bitter, for sød eller på andre områder skille sig ud. Det er jo et valg, men jeg synes, det er lidt kedeligt. ”Stella Artois” hører dog til i den bedre ende.
I  1366 grundlagdes bryggeriet ”Den Horen” i Leuven. Det betyder ”Hornet” og et jagthorn er stadig at finde på etiketten. I 1708 blev Sebastien Artois brygmester og i 1817 købte han bryggeriet og navngav det efter sig selv. Bryggeriet blev ødelagt under 1. Verdenskrig, men blev genopbygget på samme sted.
I 1926 sendte man så en juleøl på markedet. Med inspiration fra julestjernen kom den til at hedde ”Stella Artois” I 1987 gik bryggeriet sammen med Jean-Theodore Piedboeuf-bryggeriet og dannede Interbrew, der er en af verdens største bryggerikoncerner.
”Stella Artois” er en klar gylden øl med et lidt blegt skær. Der er en vældig skumkrone, der dog kollapser ret hurtigt. Livlige bobler stiger op. Duften er en smule sødlig med præg at bygmalt. God mundfylde med noget livlighed. Smagen er lidt neutral med en smule sødme og der er en fin bitterhed i eftersmagen, Den holder dog ikke længe, men fornemmes dog længere end man ofte støder på. ”Stella Artois” har lidt mere at byde på end så mange andre, men man har stadig holdt udtrykkene indenfor konformitetens grænser.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar