Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 23. september 2010

Tid til en øl - Bad Craziness


23. September 2010


I går var vi til en fantastisk koncert i vores egen lokale kirke i Vester Hassing. Kirken er lige blevet restaureret og første koncert var med vokalgruppen ”Basix”. Det har været et af vores favoritensembler i lang tid og vi har været til flere koncerter tidligere. Og nu havde min kone fået dem til at komme. Og i kirkerummet er man virkelig tæt på og de gav en meget intens koncert.

De synger fantastisk godt, både som solister og som ensemble og har et godt sceneshow, der fungerede godt i kirken. Kirkerummet var fyldt, og folk sad tæt, men det var dejligt, at så mange var mødt frem. Nogle kom endda langvejs fra.

I dag var vi til dans og jeg dansede faktisk på 2 hold. Vi har nogle gode venner, der danser på holdet under os ( de har danset et år mindre ), og herren var blevet syg, så jeg sprang til. Det var en koreografi vi havde arbejdet med sidste år, så det gik fint. De skulle lære en ny dans – Rumba – og så var det godt at jeg kunne hjælpe til. Men de dansede også Jive, og de gjorde vores eget hold også, så jeg er noget træt i mine ben. Men det er jo dejligt at danse, så det går nok. Vi lærte selv en ny dans – Wienervals – som man bliver temmelig rundtosset af. Og så lærte vi ny serie i Jive og repeterede den nye dans Slowfox, så der var meget hovedet skulle holde styr på. Dejlig danseaften.

Men jeg trængte til noget at drikke, da vi kom hjem og fandt en øl, der vist har lidt tid på bagen, men jeg har først nu set den – ”Bad Craziness” fra Ølfabrikken. Det er en hyldestøl til D:A:D, der har 25 år jubilæum i år.

Ølfabrikken var tidligere etn af Danmarks mest innovative bryggerier, men er blevet opkøbt af GourmetBryggeriet, hvilken i nogen grad forringer kvaliteten. Dette bryggeri er nu blevet købt af Harboe og så er spørgsmålet, om ikke mærket ”Ølfabrikken” burde afgå en stille død. Der er ikke meget af de oprindelige tanker tilbage, og det er nærmest at narre forbrugerne at benytte navnet.

Men Ølfabrikken/Gourmetbryggeriet/Harboe har altså begået denne øl ( jeg ved faktisk ikke om Harboe havde overtaget det på produktionstidspunktet ), og det er en udmærket lys lagerøl. Den er til den søde side og er måske at ligne ved en Helles.


Oplysningerne om øllen er sparsomme – der er ikke nævnt ret meget på deres hjemmeside, og da slet ikke noget om selve brygget.
Det er en gylden øl med få spredte bobler, der har en masse fart på. Hvidt skum, der ret hurtigt forsvinder. Der er en behagelig sødlig duft. Alligevel føles den frisk og den har en god fylde. Der er en god smag, hvor det er sødmen, der er fokuseret på og bitterheden er holdt en hel del tilbage. Jeg kan faktisk godt lide den, men jeg tager jo heller ikke afstand fra sødme. Dog må jeg sige, at denne øl ikke lever op til navnet ”Bad Craziness”, hvor jeg nok havde ventet en øl med væsentlig mere spark i. Men som sagt – en venlig og behagelig øl med fin smag. ( 5,2% )
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar