Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 12. september 2010

Tid til en øl - Green Flash Hop Head


12. September 2010

Green Flash Brewing Co. i San Diego blev oprettet i 2002 af Lisa og Mike Hinkley. I 2003 blev brygmester Chuck Silva ansat og der kom gang i lidt anderledes og eksperimenterende øltyper. De laver egentlig 2 serier – ”West Coast Style Ales” og ”Belgium Inspired Ales”. I den første serie har de den prisvindende ”West Coast IPA” med en kraftig bitterhed på 95 IBU. I det hele taget er de kendt for pænt humlet øl.

Aftenens øl er ikke nær så bitter – kun 45 IBU.

Det er en red ale på 6,4%. På halsetiketten stiller de spørgsmålet, ”om det er en ”red IPA”. Og ja, det er det vel.

Det er en flot rød, klar øl med et vældigt brus at bittesmå bobler. Blødt skum med et svagt orange skær. Der er en kraftig duft af fyldig amerikansk humle. Den er tørhumlet med Amarillohumle. Tørhumling giver – så vidt jeg ved – ikke ekstra bitterhed til brygget, men derimod mere aroma og fylde, og det er da netop også denne fyldige humle, der præger smagen. Der sluttes dog af med en ren og skarp bitterhed. Øllet føles skarpt og aggressivt.

Karakter 4

”Hop Head” betyder ”humlehoved” og er en venligt drillende betegnelse for de øldrikkere, der ikke kan få humle nok.

Købt i Ølkonsortiet i Aalborg

Green Flash hentyder til et fænomen, der optræder lige når solen er gået ned eller ved at stå op. Et grønligt lysglimt viser sig i horisonten. Om det sker særligt ofte ud for San Diegos kyst ved jeg ikke, men det pryder i hvert fald både etiketten og kapslen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar