Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 15. oktober 2010

Tid til en øl - Brooklyn Monster Ale


15. Oktober 2010

Så er afgørelsen i ”Vild med dans” faldet og selvom Allan Nielsen er en charmerende fyr, var det nok en rigtig afgørelsen. Dicte lader til at have publikum mod sig af en eller anden grund, siden hun altid ender i omdans eller også har hun bare ikke så stor en familie som de andre. Mens vi så dansen åbnede jeg dagens anden øl – en barley wine ved navn ”Monster Ale”.

Amerikanerne kan godt lide at give de stærke, lidt farlige øl farlige navne – f.eks ”Bigfoot” og ”Yeti”  - og denne øl fra Brooklyn Brewery i New York er altså en ”Monster Ale”

”This Monster was born i 2005” står der på flasken, så den har nogle år på bagen. De havde også kun 3 flasker tilbage i Salling, så nu var det på tide at smage den.

Brooklyn Brewery blev stiftet i 1987 af Steve Hindy og Tom Potter. De fik kontakt til Garrett Oliver, der er en velrenomeret brygger. I 96 flyttede de til Williamsburg. Bryggeriet drives udelukkende af vindkraft.

”Monster Ale” er en barleywine style ale ( som det kaldes i USA, for ikke at få ballade med vinproducenterne ) på 11,0%, så det er noget af et monster. Brygget på 3 slags engelsk malt - Maris Otter, Halcyon og Pipkin – og humlet med amerikansk humle. Det er Willamette, Cascade og Yakima Fugless.

Det er en flot rødbrun øl, stort set uden skumdannelse. Der er en dejlig duft af alkohol og blomme/sveske. Den føles væsentlig lettere i munden end jeg havde forventet. Der er smag af alkohol og tobak (?) -  en lidt besk, pebret note, som ikke helt falder i min smag. Der er en del bitterhed i afslutningen. Jeg synes godt, den kunne være mere afrundet, især hvis den virkelig er fra 2005

Karakter 3+

I morgen kåres vinderen af Aalborg Beerwalk på Gammeltorv i Aalborg, Både den bedste pub og den heldige gæst, der har stemt. Der vil være taler og musik og interviews. Jeg skal bl.a interviewes på scenen, fordi jeg i juni omtalte Aalborg Beerwalk her på bloggen. Det tager nok ikke lang tid, men det skal da nok blive sjovt. Resten af dagen kan man få fyldt sit Beerwalkglas for 10 kr på de 6 ølsteder, så kom og vær med til at fejre dagen og hele ideen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar