Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 7. oktober 2010

Tid til en øl -


7. Oktober 2010

Er netop hjemvendt fra dans, hvor vi endnu engang har prøvet kræfter med hele slowfoxen. Det er en ny dans, som vi fik alle trin til nærmest på en gang, så der er rigtig meget at huske. Men den skal nok blive dejlig at danse, når man skal tænke lidt mindre og når man ikke støder ind i alle de andre par hele tiden ( ingen kan helt huske alle trinene endnu ).

Så det var sen aftensmad, og vi havde købt nogle forbagte pizzaer i Bilka, så de var hurtigt klar. Dertil fandt jeg en ”Gammeldavs Bock”, som jeg havde fundet på hylderne i Metro. Den er fra ”Bryggerens” eller måske hedder den ”Bryggerens Gammeldavs Bock” – det er ikke helt klart. Det viser sig at være en undermærke fra bryggeriet Skovlyst – måske en ny serie, de sælger til Metro. De oplyser i hvert fald intet om den på deres hjemmeside, men det er deres brygmester Casper Møller, der har underskrevet på etiketten.

Oplysningerne på Bryggerens hjemmeside er yderst sparsomme. Der står intet om bryggeri og historie, og kun meget lidt om øllet. ”Brygget af rene råvarer osv.” Der er tilsat puddersukker og råfrugt i form af umaltet byg, så det er ikke et tyske Reinhetsgebot der hentydes til ved betegnelsen gammeldavs. På bagsiden beskrives øltypen som en stærk pilsner, hvilket måske også beskriver den bedre end bock. ( eller måske en stærk dunkel )

Det er en mørk dunkel øl med hvidt skum, der ikke er særligt kraftigt. Der er en hel del kulsyreudvikling med mange bobler. Duften er maltet, men jeg fornemmer også et syrligt strejf. Øllet føles let i munden. Det er egentlig udmærket, men lidt for let til en bock – det virker nærmest tyndt.  Smagen indledes at karamelsødme, der forsvinder til fordel for en lidt sur note og en smule humlebitterhed. Den fanger aldrig rigtig an hos mig. Alkoholprocent 6,2%

Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar