Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 1. oktober 2010

Tid til en øl - Troubadour blond


1. Oktober 2010

I dag fejrer min yngste datter fødselsdag. Det er først på onsdag, men hun har inviteret venner fra efterskolen og fra gymnasiet til en sammenkomst i en hytte i skoven. Så kan de fejre det en hel weekend. De skal alle spise aftensmad sammen, men inden vi kørte hende af sted, fik vi selv lidt. Kylling med ris og karry.

Og dertil fungerede aftenens øl vældig godt. Faktisk vandt den lidt sammen med maden.

I 2000 blev 4 venner uddannet som brygingeniører på Flanderns bedste skole i Gent. Det var ikke nemt at få job og derfor slog de sig sammen – som de 4 musketerer ( 3 + d’Artaignant ) og dannede ”Brouwerij The Musketeers”. Deres første øl var aftenens ”Blond”, og nu skulle de finde på et godt navn. Middelalderens troubadourer gik fra sted til sted og spredte glæde og underholdning til folk. Det skulle bryggeriets øl også gerne, så derfor fik ølserien navnet ”Troubadour”

Det er en smuk gylden ale på 6,5%. Der er en del slør, men man kan alligevel godt se de friske bobler, der stiger til tops. Skummet er blødt og meget cremet. Der er en sødlig duft af lys frugt ( appelsin ) og let krydderi ( vanille? ). Den føles frisk og prikkende i munden. Smagen er også sødlig og afsluttes i en tør og snerpende bitterhed.

Karakter 4 ( sammen med maden )

Der er 2 andre øl i serien –”Troubadour Obscura” og ”Troubadour Magma”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar