Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 23. oktober 2010

Tid til en øl - Cains IPA


23. Oktober 2010

I dag var vi sydpå, for at se hvordan svigermor har fået sig indrettet i den nye andelsbolig. Det begynder allerede at se hjemligt ud, men der arbejdes også på højtryk. Vi hjalp en smule til, men skulle hjem for at pakke. Vi rejser til Tenerife i næste uge. Det er nok ikke det største og vigtigste ølland, men nu må jeg se, hvad det kan byde på. Vi trænger til sol og varme.

Til aften åbnede jeg en ”IPA” fra Cains Brewery i Liverpool. I 1827 gik et skib på grund udfor Cornwalls kyst og hele ladningen af IPA blev solgt på auktion i Liverpool. Indtil da var IPA kun beregnet til eksport til Indien. Men folk kunne lide det humlede stads og man begyndte at sælge det i England også. Det var dengang meget stærkt humlet, hvad man ikke mærker noget til i Cains udgave.

Det er en klar rødgylden øl uden bobler. Udmærket duft af lidt grape og ananas. Den føles ualmindelig let i munden og og de god takter fra duften, følges ikke op i smagen. Først til allersidst fornemmer man lidt grape. Der er stort set ingen bitterhed, og det er svært at forstå baggrunden for at kalde den en IPA, men måske er der historiske grunde, som jeg ikke kender til. Procenten er 3,5%, hvilket også er usædvanligt for IPA’er. Men den er letdrikkelig og egner sig godt som sessiondrink på pubben.

Karakter 2+

Bryggeriet er fra 1850, men blev først overtaget af Robert Cains i 1858. Bryggeriet ejede i dets storhedstid over 200 pubs. I 1991 blev det overtaget af danske Bryggerigruppen, der solgte det igen i 2002 til Dusajn Brothers fra Indien. Bryggeriet og 8 pubs er siden købt tilbage igen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar