Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 13. oktober 2010

Tid til en øl - Ørbæk Peach Beer


13. oktober 2010
I denne uge har jeg en praktikant fra 9. klasse med på arbejde. Hun vil gerne se, hvordan det er at undervise i guitar og følger med på de forskellige skoler og de skæve arbejdstider. Hun spiller selv guitar, og deltager gerne i timerne, når hun kan. Hun har kun spillet i et år. Vældig fint.
Til vores oktoberfest ankom et par af gæsterne med en lille ølpresent. En øl fra Gouden Carolus og et par stykker fra Ørbæk – ”Nutty” og ”Peach Beer”
”Peach Beer” er også en økologisk øl. Den optræder ikke på deres hjemmeside, men har - så vidt jeg forstår - været i handelen siden maj 2006. Måske er det en aftale med en supermarkedskæde. Det er ikke altid, den slags reklameres med på hjemmesiderne.
Den er på 5.0% - brygget på bygmalt, hvedemalt , ferskner ( håndplukkede ), humle og gær. Og selvfølgelig vand fra Ørbæk Kilden.
Det er en sløret orange øl med hvidt skum. Den har en meget tydelig duft af fersken. Den er meget livlig i munden med en prikkende fornemmelse. Smagen er præget af lys frugt, men jeg synes den smager mere af abrikos end af fersken. Den frugtagtige smag afsluttes meget pludseligt og efterlader en intens bitterhed. Skiftet er for brat. Det virker ikke sammenhængende, og jeg synes bitterheden var uvelkommen og påtrængende.
Karakter 2+  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar