Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 21. oktober 2010

Tid til en øl - Virklund Hvede / Rug


20. Oktober 2010

I 2007 kom min kone hjem fra besøg hos sin mor og havde en julekalendergave med til mig. Øl fra Virklund Bryghus, der ligger i nærheden af svigermors hus. Jeg havde tidligere smagt øl når jeg var på besøg på egnen, men denne gang havde min kone hentet hele sortimentet, så det var en herlig kalenderpakke.

Jeg kunne fra starten godt lide deres øl, især deres pale ale og andre amerikansk inspirerede øl. Men jeg opdager nu, at jeg ikke har skrevet om dem på bloggen. Virklunds øl kan være svære at skaffe udenfor selve Stor-Virklund ( som de siger ), men i dag så jeg nogle i SuperBest i Brædstrup.

Vi tog af sted i går for at male svigermors nye andelslejlighed i Brædstrup.  Hun har købt en lejlighed, der meget ligner den min egen mor købte sidste år her i byen. I går fik vi malet stue, køkken og det ene værelse. Vi var færdige ved 5tiden, og kørte derefter til Middelfart for at besøge nogle gode venner der. Her havde vi en hyggelig aften med god mad og drikke, og vi indledte med en Franziskaner Weissbier i det rigtige glas. Det er jo noget, der glæder en ølentusiast.

Til frokost i dag gik vi til SuperBest, for at købe en sandwich eller lignende, men det havde de ikke noget af. Til gengæld havde de et par nye øl fra Virklund ( jeg har i hvert fald ikke set dem før ). Det lader til at Virklund har gang i en ”kornsort”-serie, for de har brygget en Hvede, en Rug og en Havreøl. Havreøllen var ikke i butikken.

Til frokost ( vi fandt nogle mellemmader i Brugsen ) åbnede jeg ”Hvede”
Jeg havde kun et plastikkrus til at drikke af, og det er jo ikke helt optimalt. Det er en ”nyfortolkning af klassiske tyske og belgiske hvedeøl”. Den er på 5,0% og der er brugt saaz-humle.
Den fungerer desværre ikke. Det må være plastikkrusets skyld. Der er en frugtagtig aroma, der lover meget godt, men øllet er blottet for smag. Man mangler simpelthen et eller andet – krydderi, frugt eller aromahumle, men det eneste man fornemmer er en lidt for kraftig bitterhed, der ikke hænger sammen med noget.
Karakter 2



Da vi vendte hjem til aften åbnede jeg så for ”Virklund Rug” og det var en helt anden snak. Her er de tilbage i de amerikanske humler, som de bruger så godt. Det er en smuk, orange øl med en varm glød. Den ligner uklart rav. Kraftigt hvidt skum. Jeg ser nu på hjemmesiden, at det er First Gold humle ( som er engelsk ), der er benyttet, men den afgiver en dejlig smag af grape og citrus. Rugen giver en blød og lækker fornemmelse. Der afsluttes med en pæn balancerende bitterhed til sidst

Karakter 4

Den sidste ”Havre” er vist en stout, men den må vente til en anden gang

Ingen kommentarer:

Send en kommentar