Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 3. oktober 2010

Tid til en øl - Willemoes Høstbryg


3. Oktober 2010

I dag var jeg nødt til at melde afbud som kirkesanger. Heldigvis var børnekoret med og kunne synge for. Det går lidt bedre med halsen, men i løbet af dagen har min kone fået det værre og værre, så nu er det hende, der hoster mest. Vi må nok ligge side om side i sengen i morgen.

Min yngste datter har haft en fantastisk hyggelig fødselsdagsfesthytteweekend i Hammer Bakker, men hun er træt og er gået tidligt i seng. Inden da kom min ældste datter og svigersøn på besøg, og vi inviterede min mor til at spise med, så vi var en del til aften. Vi fik Osso Buco, inden min datter skulle synge til høstgudstjeneste i Øster Hassing.

Så det var på sin plads at åbne en ”Høstbryg”. Årets første er fra Vestfyn Bryggeri og er en del af deres Willemoes-serie. Det er en overgæret strong ale på 7,2%, med byg-, hvede-, og rugmalt. Derudover er der tilsat blåbær eller blåbærflavour, som der står. Og det skal jeg da love for, at man smager.

Jeg synes ofte, at alt for entydige smagsvarianter kan blive noget anstrengende i længden, men denne blåbærflavour finder jeg yderst behagelig. Måske fordi det giver en dejlig sødmefyldt frugtsmag.

Øllet er kobberfarvet med tykt hvidt skum. Aromaen er klart præget af bær, der giver sødlig note. Den ekstra kulsyre giver friskhed, men samtidig fylder den godt i munden, måske også pga. af den sødlige smag. Det er ikke vammelsødt og klistret, men netop frugtsukker. Der er - ifølge etiketten -også tilsat humle, men det mærker man dog ikke meget til. God sød eftersmag.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar