Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 10. oktober 2010

Tid til en øl - Troubadour Obscura


10. Oktober 2010
I går var vi til sølvbryllup hos min kusine og hendes mand i Frederikshavn. Dejlig fest med masser af god mad – og vin. Det var en god vin, der passede godt til maden – men det kan man jo ikke skrive meget om.

Så vi springer frem til i dag, hvor vi har haft lidt ekstra træning med dansen, og er blevet noget ømme både i skuldre og knæ. Så er det godt at få smurt leddene med en stærk belgisk øl.
”Troubadour Obscura” bliver af bryggeriet beskrevet som en ”Mild Stout ”. Jeg kan måske godt fornemme, hvad de hentyder til, men der er mere tale om en blanding mellem en stout og en belgisk strong ale. Engelske stouts skulle have været populære i Belgien op til 2. Verdenskrig. Det var hårdt at arbejde i kulminerne og sværindustrien, og man har jo altid regnet stouts for give kræfter og udholdenhed. Det var almindeligt at slå et råt æg ud i sin stout og så drikke det. Så var man ”fit for fight” ( Det har dog ikke været en del af opskriften her ).

Det er en mørk ufiltreret øl på 8,5%. Skummet er lysebrunt, kraftigt og sætter sig smukt på glassets sider som gardiner. Duften er lidt krydret, og man fornemmer også ristet malt. Den er fyldig uden at være tung og den har en frisk, lidt prikkende fremtoning. Smagen indledes med en sukret smag, der leder tanken hen på belgisk øl. Der er en kompleks krydret smag, og en note, der stammer fra lakrids eller anis. Det kan minde om de mørke stouts. Der er en god eftersmag, der afsluttes med en tydelig bitterhed, der igen peger mod stouts. Men havde det ikke stået i beskrivelsen, var jeg nok ikke kommet på benævnelsen selv.
Karakter 4

Bryggeriet er ”Brouwerij The Musketeers” som jeg skrev om d. 1. Oktober


De har lavet et våbenskjold med en gammel lut ( som troubadourene jo spillede på ) og den latinske sætning ”Cerevisia et Musica laetificant con Hominis” ( øl og musik er til glæde for mennesket ). Så er det jo dejligt at være både musiker og ølentusiast.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar